Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Dolnośląskie |
Rok wyd.: | 1999 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 222 s. |
Wymiar: | 200x140 mm |
EAN: | 9788370236618 |
ISBN: | 83-7023-661-8 |
Data: | 2004-05-13 |
Cena wydawcy: 29.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Barwna opowieść o polskiej tradycji kulinarnej, począwszy od Słowian po wiek XX. Bogata ikonografia dokumentuje rozwój kultury materialnej. W aneksie zamieszczono staropolskie przepisy, np.: na chrapy łosia w galarecie, łapy niedźwiedzie i barszcz ze śledziem.
Książka "Przy polskim stole. Seria: A to Polska właśnie" - Krystyna Bockenheim - oprawa twarda - Wydawnictwo Dolnośląskie. Książka posiada 222 stron i została wydana w 1999 r.
Spis treści:
I OD PIASTA DO WIERZYNKA
II „PIEPRZNO I SZAFRANNO..."
III KRÓL SAS I KRÓL STAŚ
IV WOJSKI
I ĆW1ERCZAKIEWICZOWA
V OD TABERNY DO RESTAURACJI
VI KUCHNIA ODŚWIĘTNA
VII BACHUS SARMACK1
VIII ZAPOMNIANE PRZEPISY
ANEKS
II „PIEPRZNO I SZAFRANNO..."
III KRÓL SAS I KRÓL STAŚ
IV WOJSKI
I ĆW1ERCZAKIEWICZOWA
V OD TABERNY DO RESTAURACJI
VI KUCHNIA ODŚWIĘTNA
VII BACHUS SARMACK1
VIII ZAPOMNIANE PRZEPISY
ANEKS