pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przewodnik po bezpiecznej żywności

Autor książki:

Krzysztof Krzystaniak

Dane szczegółowe:
Wydawca: Medyk
Rok wyd.: 2013
Oprawa: Miękka
Ilość stron: 200 s.
Wymiar: 148x205 mm
EAN: 9788389745699
ISBN: 978-83-89745-69-9
Data: 2020-10-29
Cena wydawcy: 22.44 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Przedstawiamy Państwu zarys zagadnień dotyczących bezpieczeństwa żywności. Zamieszczone tu informacje nie wyczerpują tematu, lecz mogą być inspiracją do głębszych poszukiwań optymalnych rozwiązań, drążenia trudnych problemów. Z taką nadzieją oddajemy książkę w ręce czytelników, których żywo interesuje "gorący" i aktualny temat w naukach żywieniowych, jakim jest rozwój bezpieczeństwa żywności. Naszym celem było bezstronne przedstawienie faktów i zdarzeń. Dla niektórych kontrowersyjnych tematów, jak np. kwestia bezpieczeństwa żywności transgenicznej (GMO), uznaliśmy, że słuszne będzie przedstawienie własnych, subiektywnych poglądów. Staraliśmy się - tam, gdzie było to możliwe - aby sama wymowa liczb skłoniła Czytelnika do wyciągnięcia wniosków. Książka posłuży jako drogowskaz dla młodych Czytelników, studentów, osób specjalizujących się w naukach żywieniowych.

Książka "Przewodnik po bezpiecznej żywności" - Krzysztof Krzystaniak - oprawa Miękka - Wydawnictwo Medyk. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2013 r.