Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Medyk |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | Miękka |
Ilość stron: | 200 s. |
Wymiar: | 148x205 mm |
EAN: | 9788389745699 |
ISBN: | 978-83-89745-69-9 |
Data: | 2020-10-29 |
Opis książki:
Przedstawiamy Państwu zarys zagadnień dotyczących bezpieczeństwa żywności. Zamieszczone tu informacje nie wyczerpują tematu, lecz mogą być inspiracją do głębszych poszukiwań optymalnych rozwiązań, drążenia trudnych problemów. Z taką nadzieją oddajemy książkę w ręce czytelników, których żywo interesuje "gorący" i aktualny temat w naukach żywieniowych, jakim jest rozwój bezpieczeństwa żywności. Naszym celem było bezstronne przedstawienie faktów i zdarzeń. Dla niektórych kontrowersyjnych tematów, jak np. kwestia bezpieczeństwa żywności transgenicznej (GMO), uznaliśmy, że słuszne będzie przedstawienie własnych, subiektywnych poglądów. Staraliśmy się - tam, gdzie było to możliwe - aby sama wymowa liczb skłoniła Czytelnika do wyciągnięcia wniosków. Książka posłuży jako drogowskaz dla młodych Czytelników, studentów, osób specjalizujących się w naukach żywieniowych.
Książka "Przewodnik po bezpiecznej żywności" - Krzysztof Krzystaniak - oprawa Miękka - Wydawnictwo Medyk. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2013 r.