Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pascal |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 241x241 mm |
EAN: | 9788375133004 |
ISBN: | 978-83-7513-300-4 |
Data: | 2008-11-19 |
Opis książki:
Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, ale i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorem przewodnika kulinarnego „Japonia” jest Paweł Albrzykowski, mistrz, nauczyciel, wybitny znawca kuchni orientalnych. Wertując strony przewodnika kulinarnego, ilustrowanego doskonałymi zdjęciami potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Japonii, czyli Hokkaido, Honsiu, Tokio, Shikoku, Kiusiu, Okinawa. Wędrujemy także po historii kuchni japońskiej i jej prawidłach.
Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charakterystycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.
Książka "Przewodnik kulinarny. Japonia" - Paweł Albrzykowski - oprawa twarda - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2008 r.