pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przewodnik kulinarny. Japonia

Autor książki:

Paweł Albrzykowski

Dane szczegółowe:
Wydawca: Pascal
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 241x241 mm
EAN: 9788375133004
ISBN: 978-83-7513-300-4
Data: 2008-11-19
pozycja niedostępna

Opis książki:

Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, ale i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorem przewodnika kulinarnego „Japonia” jest Paweł Albrzykowski, mistrz, nauczyciel, wybitny znawca kuchni orientalnych. Wertując strony przewodnika kulinarnego, ilustrowanego doskonałymi zdjęciami potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Japonii, czyli Hokkaido, Honsiu, Tokio, Shikoku, Kiusiu, Okinawa. Wędrujemy także po historii kuchni japońskiej i jej prawidłach.
Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charakterystycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.

Książka "Przewodnik kulinarny. Japonia" - Paweł Albrzykowski - oprawa twarda - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2008 r.