Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pascal |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 241x242 mm |
EAN: | 9788375132595 |
ISBN: | 978-83-7513-259-5 |
Data: | 2008-11-19 |
Opis książki:
Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, ale i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorem przewodnika kulinarnego „Indie” jest Anita Agnihotri, była Miss Indii oraz założycielka i właścicielka istniejącej od 13 lat znanej restauracji Bombay w Szczecinie, której zdjęcia zdobią karty książki. Anita Agnihotri odkrywa przed nami pełne przypraw i kolorów Indie, bowiem jedzenie w tym kraju to nie tylko smak i zapach ale także kolor. Oglądając zdjęcia potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Indii, jak Kaszmir, Pendżab, Radżastan, Delhi...
Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charakterystycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.
Książka "Przewodnik kulinarny. Indie" - Anita Agnihotri - oprawa twarda - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2008 r.