pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przewodnik kulinarny. Indie

Autor książki:

Anita Agnihotri

Dane szczegółowe:
Wydawca: Pascal
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 241x242 mm
EAN: 9788375132595
ISBN: 978-83-7513-259-5
Data: 2008-11-19
pozycja niedostępna

Opis książki:

Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, ale i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorem przewodnika kulinarnego „Indie” jest Anita Agnihotri, była Miss Indii oraz założycielka i właścicielka istniejącej od 13 lat znanej restauracji Bombay w Szczecinie, której zdjęcia zdobią karty książki. Anita Agnihotri odkrywa przed nami pełne przypraw i kolorów Indie, bowiem jedzenie w tym kraju to nie tylko smak i zapach ale także kolor. Oglądając zdjęcia potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Indii, jak Kaszmir, Pendżab, Radżastan, Delhi...
Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charakterystycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.

Książka "Przewodnik kulinarny. Indie" - Anita Agnihotri - oprawa twarda - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2008 r.