Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Diecezjalne |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788325701321 |
ISBN: | 978-83-2570-132-1 |
Data: | 2010-02-02 |
Opis książki:
Moda na robienie przetworów powraca. I słusznie. Książka ta przypomina starą mądrość że domowa spiżarnia powinna być nie tylko miejscem gromadzenia przetworów i wszelkich zapasów na zimę ale swego rodzaju apteką z której można czerpać naturalne witaminy oraz zdrowie. Przetwory z klasztornej spiżarni są wyjątkowe. Przepisy na nie udało się Autorowi zdobyć w różnych klasztorach. Wiele z nich użyczyły Mu do tej książki siostry prowadzące na co dzień klasztorną kuchnię. Siostrę Anielę Garecką znamy także z książek kulinarnych i lubianych programów telewizyjnych. Jest to pierwsza tego typu książka w której przepisy są dodatkowo opatrzone przez Autora komentarzem na temat ich walorów odżywczo-leczniczych.
Książka "Przetwory z klasztornej spiżarni" - Zbigniew T. Nowak - oprawa twarda - Wydawnictwo Diecezjalne. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2010 r.