pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Jedność
Rok wyd.: 2016
Oprawa: twarda
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788379712755
ISBN: 978-83-7971-275-5
Data: 2016-12-09
Cena wydawcy: 39.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.

Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.

Odbiorcy:
- wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w swoich spiżarniach oraz poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera informacje dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, również włoskie passaty i giardiniery
- nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały porady dotyczące wybranych jarzyn oraz ziół.

Książka "Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni." - oprawa twarda - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2016 r.