Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Jedność |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788379712755 |
ISBN: | 978-83-7971-275-5 |
Data: | 2016-12-09 |
Opis książki:
200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.
Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.
Odbiorcy:
- wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w swoich spiżarniach oraz poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera informacje dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, również włoskie passaty i giardiniery
- nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały porady dotyczące wybranych jarzyn oraz ziół.
Książka "Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni." - oprawa twarda - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2016 r.