pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przetwory. Ponad 100 przepisów

Autor książki:

Elżbieta Adamska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 224 s.
Wymiar: 165x205 mm
EAN: 9788375885446
ISBN: 978-83-7588-544-6
Data: 2010-10-07
Cena wydawcy: 24.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność wydłużyć jej trwałość aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe. Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby warzywa i owoce. Dziś popularną formą przechowywania produktów jest ich mrożenie ale nadal niesłabnącym powodzeniem cieszą się wszelkiego rodzaju przetwory. Ich popularność wynika z tego że samodzielne przygotowane przetwory nie zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Tempo życia powoduje że łatwiej otworzyć słoik z własnoręcznie zakwaszonym barszczem lub żurkiem i w ciągu zaledwie kilku minut uzyskać wyborną zupę. Chutneye octy i oliwy kwaszonki marynaty konfitury dżemy galaretki czyli przeszło 100 przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach według starych sprawdzonych receptur.

Książka "Przetwory. Ponad 100 przepisów" - Elżbieta Adamska - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2010 r.