Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Publicat |
Rok wyd.: | 2000 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 168x245 mm |
EAN: | 9788324513024 |
ISBN: | 978-83-2451-302-4 |
Data: | 2009-03-03 |
Opis książki:
Bożena Dykiel i autorki zapraszają do domowej spiżarni, którą zapełniają wspaniałymi przetworami, winami i nalewkami. W książce znajdują się sprawdzone przepisy kuchni polskiej - nowoczesnej i tradycyjnej - na wyśmienite: konfitury, dżemy, powidła, soki i kompoty, marynaty, zalewy, przeciery, octy i oleje ziołowe, wina, likiery i nalewki. Ponad 100 przepisów na co dzień i od święta - odpowiednio wykorzystamy zbiory z sadów i ogrodów ponad 100 fotografii - można zobaczyć, jak wyglądają gotowe przetwory i napoje. Wszystkie przepisy "krok po kroku", duża czcionka - nawet najbardziej skomplikowany przepis okaże się łatwy. Praktyczne informacje - kaloryczność, koszty, stopień trudności
Książka "Przetwory, nalewki, wina" - Ewa Aszkiewicz, Aleksandra Swulińska-Katulska - oprawa twarda - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2000 r.