Tytuł książki:
Przetwory, nalewki, likiery
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788379610013 |
ISBN: | 978-83-7961-001-3 |
Data: | 2014-07-10 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Co roku, gdy przyroda obdarowuje nas bogactwem i różnorodnością owoców, ziół i nasion, zastanawiamy się, jak zamknąć lato w słoiku, by móc w jesienne i zimowe dni cieszyć się jego wspomnieniem. Wspaniałym tradycyjnym pomysłem są domowe przetwory, likiery i nalewki.W dawnych czasach nalewki i likiery były przyrządzane głównie przez mnichów w celach leczniczych, dziś są często zwieńczeniem posiłku lub dodatkiem do słodkich dań, np. lodów. Czasem warto pokusić się o zestawienie niecodziennych smaków likierów lub nalewek z daniem głównym, np. wątróbki drobiowe podane z likierem malinowym mogą stać się prawdziwym rarytasem.
Każda pani domu może przygotować przetwory, nalewki i likiery, wiele z nich nie wymaga dużego wysiłku. Gdy raz się spróbuje, nowe receptury same przychodzą do głowy, a przygotowywanie przetworów staje się wspaniałym hobby.
Książka "Przetwory, nalewki, likiery" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2014 r.