pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przetwory, nalewki, likiery

Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788379610013
ISBN: 978-83-7961-001-3
Data: 2014-07-10
pozycja niedostępna

Opis książki:

Co roku, gdy przyroda obdarowuje nas bogactwem i różnorodnością owoców, ziół i nasion, zastanawiamy się, jak zamknąć lato w słoiku, by móc w jesienne i zimowe dni cieszyć się jego wspomnieniem. Wspaniałym tradycyjnym pomysłem są domowe przetwory, likiery i nalewki.

W dawnych czasach nalewki i likiery były przyrządzane głównie przez mnichów w celach leczniczych, dziś są często zwieńczeniem posiłku lub dodatkiem do słodkich dań, np. lodów. Czasem warto pokusić się o zestawienie niecodziennych smaków likierów lub nalewek z daniem głównym, np. wątróbki drobiowe podane z likierem malinowym mogą stać się prawdziwym rarytasem.

Każda pani domu może przygotować przetwory, nalewki i likiery, wiele z nich nie wymaga dużego wysiłku. Gdy raz się spróbuje, nowe receptury same przychodzą do głowy, a przygotowywanie przetworów staje się wspaniałym hobby.

Książka "Przetwory, nalewki, likiery" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2014 r.