Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 160x235 mm |
EAN: | 9788376704371 |
ISBN: | 978-83-7670-437-1 |
Data: | 2012-06-29 |
Opis książki:
Półki supermarketów uginają się pod ciężarem najrozmaitszych marynat, konfitur, nalewek, jednak nawet te najlepsze produkty nie dorównują w smaku domowym przetworom. Dlatego warto, korzystając z letniego dostatku jarzyn i owoców, zaopatrzyć spiżarnię w choć kilka słoików własnoręcznie przygotowanych smakołyków. W książce zebrano klasyczne i bardzo oryginalne przepisy na przetwory kuchni polskiej i europejskiej: dżemy, marmolady, powidła, galaretki, owoce w alkoholu, sosy i chutneye, oliwy, oleje i octy aromatyczne, kwaszonki i solanki, marynaty, nalewki i likiery. Ich przygotowanie nie jest już tak trudne, czasochłonne i pracochłonne jak za czasów naszych babć, a smak i aromat - niezmiennie urzekają.
Książka "Przetwory i nalewki" - Małgorzata Capriari - oprawa twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2012 r.