Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 378 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788309011057 |
ISBN: | 978-83-0901-105-7 |
Data: | 2017-10-20 |
Opis książki:
CZĘSC I
PRZETWORY Z OWOCÓW, WARZYW I GRZYBÓW
Wiadomości wprowadzające; Ogólne zasady dotyczące przerobu owoców i warzyw; Przetwory utrwalane przez kwaszenie; Przetwory warzywne utrwalane przez solenie; Przetwory pasteryzowane; Przetwory gotowane utrwalane cukrem; Przetwory z owoców utrwalane cukrem na surowo; Przetwory witaminowe (utrwalane różnymi sposobami); Susze owocowe i warzywne; Marynaty; Wina owocowe i gronowe, miody pitne i owocowe; Przetwory z grzyb6w; Przechowywanie przetworów
CZĘSC II
PRZETWORY Z MIĘSA
Wiadomości wprowadzające ; Chłodzone mięso i wyroby mięsne; Mięso solone i peklowane ; Wędzonki; Kiełbasy ; Kiszki, salcesony I rolady; Przetwory mięsne w wekach; Tłuszcze topione
Książka "Przetwory domowe" - Tadeusz Cymer - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 378 stron i została wydana w 2017 r.