pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przetwory domowe

Autor książki:

Tadeusz Cymer

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 378 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788309011057
ISBN: 978-83-0901-105-7
Data: 2017-10-20
Cena wydawcy: 41.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

CZĘSC I
PRZETWORY Z OWOCÓW, WARZYW I GRZYBÓW
Wiadomości wprowadzające; Ogólne zasady dotyczące przerobu owoców i warzyw; Przetwory utrwalane przez kwaszenie; Przetwory warzywne utrwalane przez solenie; Przetwory pasteryzowane; Przetwory gotowane utrwalane cukrem; Przetwory z owoców utrwalane cukrem na surowo; Przetwory witaminowe (utrwalane różnymi sposobami); Susze owocowe i warzywne; Marynaty; Wina owocowe i gronowe, miody pitne i owocowe; Przetwory z grzyb6w; Przechowywanie przetworów
CZĘSC II
PRZETWORY Z MIĘSA
Wiadomości wprowadzające ; Chłodzone mięso i wyroby mięsne; Mięso solone i peklowane ; Wędzonki; Kiełbasy ; Kiszki, salcesony I rolady; Przetwory mięsne w wekach; Tłuszcze topione

Książka "Przetwory domowe" - Tadeusz Cymer - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 378 stron i została wydana w 2017 r.