Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 296 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788373198562 |
ISBN: | 83-7319-856-3 |
Data: | 2006-11-14 |
Opis książki:
Słodkie i pikantne przysmaki z domowej spiżarni. Dżemy, pasty, a nawet niezwykłe sosy czy octy ziołowe, choć można kupić w sklepie, czasem warto przyrządzić samodzielnie - bez konserwantów, za to dokładnie według własnych upodobań. Dżemy, galaretki, konfitury, powidła, marmolady, soki i syropy Można je przygotowywać przez cały rok: w lecie z malin, porzeczek, agrestu, wiśni i truskawek, jesienią klasycznie z jabłek, gruszek i śliwek, a zimą z owoców egzotycznych, jak mango, ananas czy kiwi. Oryginalne przetwory z warzyw, sałatki, kiszonki i marynaty, od zwykłej kiszonej kapusty po wymyślne marynaty doskonałe na przyjęcia, świetne na prezenty.
Książka "Przetwory domowe" - Andrzej Fiedoruk - oprawa miękka - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 296 stron i została wydana w 2006 r.