Przetwory
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2005 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 160x240 mm |
EAN: | 9788370797867 |
ISBN: | 83-7079-786-5 |
Data: | 2006-11-14 |
Opis książki:
Dżemy, keczup, pesto, a nawet egzotyczne sosy czy ocet ziołowy można kupić w sklepie, ale czasem warto je przyrządzić samodzielnie - bez konserwantów, za to dokładnie według własnych upodobań. PROSTE PRZEPISY NA SŁODKIE PRZYSMAKI: dżemy, galaretki, konfitury, powidła, likiery i syrop. Można je przygotowywać przez cały rok: w lecie z malin, porzeczek, agrestu, wiśni i truskawek, jesienią klasycznie z jabłek, gruszek i śliwek, a zimą z owoców egzotycznych, jak mango, ananas czy kiwi. ORYGINALNE PRZETWORY Z WARZYW: sałatki, kiszonki i marynaty, od zwykłej kiszonej kapusty po wymyślne bakłażany w zalewie miodowej - doskonałe na przyjęcia, świetne na prezenty. SMAKOŁYKI Z DOMOWEJ SPIŻARNI: pasztety, sery w oliwie, jaja w marynacie octowej, które z pewnością zachwycą gości i domowników!
Książka "Przetwory" - oprawa twarda - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2005 r.