Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 211 s. |
Wymiar: | 00x00 mm |
EAN: | 9788302054495 |
ISBN: | 83-02-05449-6 |
Data: | 2009-05-26 |
Cena wydawcy: 20.43 złpozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas V technikum i szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, specjalizacja: przetwórstwo zbożowe. Przedstawiono w nim poszczególne etapy produkcji kasz i płatków, mieszanek, makaronów i innych przetworów zbożowo-mącznych. Omówiono kontrolę procesu produkcyjnego oraz niektóre uwarunkowania techniczne w przetwórstwie zbóż (transport pneumatyczny, aspiracja, wentylacja).
Podręcznik „Przetwórstwo zbóż. Podręcznik dla technikum cz. 2” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.