pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Przetwórstwo zbóż. Podręcznik dla technikum cz. 2

autor:

Roman Jurga

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2004
Oprawa: miękka
Ilość stron: 211 s.
Wymiar: 00x00 mm
EAN: 9788302054495
ISBN: 83-02-05449-6
Data: 2009-05-26
Cena wydawcy: 20.43 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas V technikum i szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, specjalizacja: przetwórstwo zbożowe. Przedstawiono w nim poszczególne etapy produkcji kasz i płatków, mieszanek, makaronów i innych przetworów zbożowo-mącznych. Omówiono kontrolę procesu produkcyjnego oraz niektóre uwarunkowania techniczne w przetwórstwie zbóż (transport pneumatyczny, aspiracja, wentylacja).

Podręcznik „Przetwórstwo zbóż. Podręcznik dla technikum cz. 2” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.