Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 328 s. |
Wymiar: | 00x00 mm |
EAN: | 9788302054488 |
ISBN: | 83-02-05448-8 |
Data: | 2009-05-26 |
Cena wydawcy: 20.43 złpozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy IV technikum i szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, specjalizacja: przetwórstwo zbożowe. Podano w nim charakterystykę surowców mącznych i kaszowych, zasady magazynowania i konserwowania ziarna zbóż, opisano poszczególne etapy przygotowania ziarna do przemiału lub przerobu na kasze, a także sam proces przemiału.
Podręcznik „Przetwórstwo zbóż. Podręcznik dla technikum cz. 1” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.