pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Przetwórstwo zbóż. Podręcznik dla technikum cz. 1

autor:

Roman Jurga

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2004
Oprawa: miękka
Ilość stron: 328 s.
Wymiar: 00x00 mm
EAN: 9788302054488
ISBN: 83-02-05448-8
Data: 2009-05-26
Cena wydawcy: 20.43 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy IV technikum i szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, specjalizacja: przetwórstwo zbożowe. Podano w nim charakterystykę surowców mącznych i kaszowych, zasady magazynowania i konserwowania ziarna zbóż, opisano poszczególne etapy przygotowania ziarna do przemiału lub przerobu na kasze, a także sam proces przemiału.

Podręcznik „Przetwórstwo zbóż. Podręcznik dla technikum cz. 1” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.