Tytuł książki:
Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała
Autor książki:
Kazimierz Józef Kmak
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Publicat |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788324519712 |
ISBN: | 978-83-2451-971-2 |
Data: | 2013-11-06 |
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Ojciec Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy.
Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna? Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne.
Ojciec Kmak dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.
Książka "Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała" - Kazimierz Józef Kmak - oprawa twarda - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2013 r.