pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne

Autor książki:

Andrzej Fiedoruk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Zysk i S-ka
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 400 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788377859735
ISBN: 978-83-7785-973-5
Data: 2016-06-29
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.

Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.

Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka - mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.

Książka "Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne" - Andrzej Fiedoruk - oprawa miękka - Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka posiada 400 stron i została wydana w 2016 r.