Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Zysk i S-ka |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 400 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788377859735 |
ISBN: | 978-83-7785-973-5 |
Data: | 2016-06-29 |
Opis książki:
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.
Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.
Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka - mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.
Książka "Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne" - Andrzej Fiedoruk - oprawa miękka - Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka posiada 400 stron i została wydana w 2016 r.