pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przemiany w konsumpcji żywności w Polsce w świetle uwarunkowań społeczno-ekonomicznych

Dane szczegółowe:
Wydawca: Spatium
Rok wyd.: 2020
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 160x230 mm
EAN: 9788366550247
ISBN: 978-83-6655-024-7
Data: 2025-03-03
27.45 
Ostatni egzemplarz! pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Prezentowana publikacja może stanowić źródło wiedzy dla ekspertów zajmujących się problematyką konsumpcji, pracowników administracji rządowej i samorządowej. Odbiorcami monografii mogą być również pracownicy naukowi i studenci takich kierunków jak: ekonomia, zarządzanie czy agrobiznes. Monografia jest efektem wspólnej pracy pracowników Katedry Zarządzania i Marketingu Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

W części teoretycznej opracowania zaprezentowano znaczenie konsumpcji jako elementu rozwoju społeczno-gospodarczego. Omówiono również współczesne trendy konsumenckie wraz z zagadnieniami dotyczącymi nowych produktów, jako istotnych czynników wpływających na przemiany konsumpcji produktów żywnościowych. W części empirycznej podjęto problematykę identyfikacji i oceny wybranych uwarunkowań konsumpcji żywności w Polsce. Ponadto dokonano identyfikacji i oceny poziomu oraz tendencji zmian realnych wydatków na żywność oraz konsumpcji (wyrażonej w jednostkach naturalnych) wybranych grup produktów żywnościowych w Polsce w latach 2008?2017. W badaniach uwzględniono cztery podstawowe grupy produktów żywnościowych, tj.: pieczywo i produkty zbożowe, mięso i wędliny, nabiał oraz owoce i warzywa. Dane statystyczne stanowiące podstawę analiz zaczerpnięto z wyników badania budżetów gospodarstw domowych pochodzących z Głównego Urzędu Statystycznego.

Książka "Przemiany w konsumpcji żywności w Polsce w świetle uwarunkowań społeczno-ekonomicznych" - Agnieszka Komor, Eugenia Czernyszewicz, Sebastian Białoskurski - oprawa miękka - Wydawnictwo Spatium. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2020 r. Cena 27.45 zł. Zapraszamy na zakupy!