Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Virgo |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 210 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788392387947 |
ISBN: | 978-83-923879-4-7 |
Data: | 2010-03-09 |
Opis książki:
Czy znasz takie stany gdy czujesz że pomimo iż przed chwilą skończyłeś posiłek twój organizm czegoś jeszcze potrzebuje Czy znasz to uczucie że byś coś zjadł ale nie wiesz co konkretnie - gdy coś za tobą chodzi A może nieobce jest ci to uczucie gdy głodny otwierasz lodówkę pełną jedzenia - i nie masz ochoty na nic co się w niej znajduje Czy czujesz różnicę gdy jesz jajko od kury wolno-wybiegowej i jajko od kury z chowu klatkowego Czy w ogóle zwracasz na to uwagę A może nie jesz jajek w ogóle... i mięsa też. Może odżywiasz się tylko pokarmem roślinnym Liczysz kalorie Odchudzasz się Okazuje się że to co nas odżywia nie zależy do końca od wartości energetycznej kalorii czy od tego jakie jedzenie spożywasz roślinne mięsne. Autor zwraca uwagę na to że organizm każdego z nas potrzebuje do życia określonych wibracji i jednym z wielu źródeł tych wibracji może być przyjmowany pokarm. Te wibracje ich częstotliwość są ściśle związane z rytmami Natury oraz z promieniowaniem świetlnym. Najpotężniejszym niezawodnym i najłatwiej dostępnym źródłem energii świetlnej jest słońce. Autor zwraca również uwagę na zagadnienia dotyczące tzw. żywności bio- i eko- wykazując że czasami produkty roślinne z upraw biologicznych nie dorównują tym z upraw prowadzonych standardowo i nawet nawożonych - bo wiele zależy od dopasowania warunków uprawy rośliny do biologicznych rytmów - miejsca uprawy nasłonecznienia następstwa roślin sposobu kultywowania gleby.
Książka "Przekaz jedzenia, czyli co nas odżywia" - Fritz-Albert Popp - oprawa miękka - Wydawnictwo Virgo. Książka posiada 210 stron i została wydana w 2010 r.