pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przedwojenne przysmaki

Autor książki:

Ewa Aszkiewicz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2009
Oprawa: twarda
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788361513414
ISBN: 978-83-6151-341-4
Data: 2009-04-30
pozycja niedostępna

Opis książki:

Przedwojenne przysmaki to zbiór przepisów kulinarnych z czasów, kiedy spotkania przy stole stanowiły ważny element życia rodzinnego i towarzyskiego, miały ustalony przebieg oraz odpowiednią oprawę. Zachęcamy do wypróbowania receptur z pierwszej połowy zeszłego stulecia - przekonacie się, że wciąż sprawdzają się one wyśmienicie.
Wszystkie zawarte w książce propozycje można bez kłopotu zrealizować współcześnie, z dostępnych w polskich sklepach produktów. Są wśród nich receptury zarówno na potrawy wykwintne, jak i na dania proste. Dzięki dokładnemu opisowi przygotowania poradzą sobie z nimi nie tylko pasjonaci gotowania, ale także osoby o skromniejszych umiejętnościach kulinarnych.
Na końcu książki została umieszczona praktyczna podpowiedź dla każdej pani domu - warianty menu na mniej i bardziej odświętne okazje, które z pewnością ułatwią zaplanowanie proszonego obiadu.
Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kucharskich. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.

Książka "Przedwojenne przysmaki" - Ewa Aszkiewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2009 r.