Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788361513414 |
ISBN: | 978-83-6151-341-4 |
Data: | 2009-04-30 |
Opis książki:
Przedwojenne przysmaki to zbiór przepisów kulinarnych z czasów, kiedy spotkania przy stole stanowiły ważny element życia rodzinnego i towarzyskiego, miały ustalony przebieg oraz odpowiednią oprawę. Zachęcamy do wypróbowania receptur z pierwszej połowy zeszłego stulecia - przekonacie się, że wciąż sprawdzają się one wyśmienicie.
Wszystkie zawarte w książce propozycje można bez kłopotu zrealizować współcześnie, z dostępnych w polskich sklepach produktów. Są wśród nich receptury zarówno na potrawy wykwintne, jak i na dania proste. Dzięki dokładnemu opisowi przygotowania poradzą sobie z nimi nie tylko pasjonaci gotowania, ale także osoby o skromniejszych umiejętnościach kulinarnych.
Na końcu książki została umieszczona praktyczna podpowiedź dla każdej pani domu - warianty menu na mniej i bardziej odświętne okazje, które z pewnością ułatwią zaplanowanie proszonego obiadu.
Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kucharskich. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.
Książka "Przedwojenne przysmaki" - Ewa Aszkiewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2009 r.