pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przechowalnictwo warzyw i ziemniaka

Dane szczegółowe:
Wydawca: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wyd.: 2002
Oprawa: miękka
Ilość stron: 324 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788309017660
ISBN: 83-0901-766-9
Data: 2008-11-20
Cena wydawcy: 61.10 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Omówione zgadnienia: przechowalnictwo warzyw w kraju i na świecie, procesy życiowe i zmiany fizjologiczne zachodzące podczas przechowywania warzyw, czynniki wpływające na trwałość przechowalniczą warzyw, optymalne warunki przechowywania warzyw, opakowania stosowane w przechowalnictwie i obrocie, technologia przechowywania poszczególnych gatunków warzyw, najważniejsze choroby przechowalnicze

Książka "Przechowalnictwo warzyw i ziemniaka" - Franciszek Adamicki, Zbigniew Czerko - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 324 stron i została wydana w 2002 r.