Tytuł książki:
Przechowalnictwo warzyw i ziemniaka
Autor książki:
Franciszek Adamicki, Zbigniew Czerko
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne |
Rok wyd.: | 2002 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 324 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788309017660 |
ISBN: | 83-0901-766-9 |
Data: | 2008-11-20 |
Cena wydawcy: 61.10 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Omówione zgadnienia: przechowalnictwo warzyw w kraju i na świecie, procesy życiowe i zmiany fizjologiczne zachodzące podczas przechowywania warzyw, czynniki wpływające na trwałość przechowalniczą warzyw, optymalne warunki przechowywania warzyw, opakowania stosowane w przechowalnictwie i obrocie, technologia przechowywania poszczególnych gatunków warzyw, najważniejsze choroby przechowalnicze
Książka "Przechowalnictwo warzyw i ziemniaka" - Franciszek Adamicki, Zbigniew Czerko - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 324 stron i została wydana w 2002 r.