Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Technikum. Podręcznik cz. 2
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 160x230 mm |
EAN: | 9788302167775 |
ISBN: | 978-83-0216-777-5 |
Data: | 2017-07-31 |
Opis podręcznika:
Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożądanych efektów hodowli. Dokładnie opisano też kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże.
Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego - mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną - zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.
Podręcznik „Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Technikum. Podręcznik cz. 2” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 67.10 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.