Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia
Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędzia
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Borgis |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 92 s. |
Wymiar: | 146x205 mm |
EAN: | 9788362993123 |
ISBN: | 978-83-6299-312-3 |
Data: | 2015-11-25 |
Opis książki:
Lecznicze działanie miodu i innych produktów pszczelich znane jest od stuleci. Jak się okazało, słuszności wyrażenia "miód na serce" dowiodły także prace naukowców. Badania autorów książki wskazują na wysoką skuteczność miodu w leczeniu chorób kardiologicznych. Nadciśnienie tętnicze, niewydolność serca, miażdżyca tętnic, choroba niedokrwienna serca i wiele innych - do leczenia tych dolegliwości z powodzeniem wykorzystuje się miód, propolis, pyłek kwiatowy, pierzgę, mleczko pszczele oraz jad pszczeli. Poza metodami leczenia, które oferuje konwencjonalna medycyna, warto zwrócić się ku naturze i spróbować apiterapii, która opiera się na leczeniu za pomocą produktów pszczelich. Z książką powinny się zapoznać nie tylko osoby, które borykają się z chorobami serca i układu krążenia, ponieważ składniki zawarte w produktach pszczelich są kluczem do zdrowia oraz prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.
Książka "Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia" - Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędzia - oprawa miękka - Wydawnictwo Borgis. Książka posiada 92 stron i została wydana w 2015 r. Cena 18.47 zł. Zapraszamy na zakupy!