podręcznik:
Produkcja zwierzęca cz. 3. Podręcznik
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 184 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788375441123 |
ISBN: | 978-83-7544-112-3 |
Data: | 2010-03-19 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.
W części 3 podręcznika podano informacje dotyczące: - produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym; - elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem genetyki, rejestrowania i znakowania; - formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami.
Podręcznik „Produkcja zwierzęca cz. 3. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: REA.