pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Produkcja zwierzęca cz. 2. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 368 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788302141027
ISBN: 978-83-0214-102-7
Data: 2013-09-26
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Część druga zawiera informacje z zakresu: - technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła (jego pochodzenie, rozród, odchów, żywienie, pielęgnacja, metody poskramiania), owiec i kóz; - technologicznych podstaw chowu trzody chlewnej (jej znaczenie gospodarcze i uwarunkowania produkcji, typy użytkowe, podstawy i systemy żywienia); - chowu i użytkowania koni (znaczenie gospodarcze i społeczne, warunki utrzymania, ekonomika chowu i użytkowania) oraz drobiu (rozród, żywienie i użytkowanie).

Podręcznik „Produkcja zwierzęca cz. 2. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.