podręcznik:
Produkcja zwierzęca cz. 2. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 368 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788302141027 |
ISBN: | 978-83-0214-102-7 |
Data: | 2013-09-26 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Część druga zawiera informacje z zakresu: - technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła (jego pochodzenie, rozród, odchów, żywienie, pielęgnacja, metody poskramiania), owiec i kóz; - technologicznych podstaw chowu trzody chlewnej (jej znaczenie gospodarcze i uwarunkowania produkcji, typy użytkowe, podstawy i systemy żywienia); - chowu i użytkowania koni (znaczenie gospodarcze i społeczne, warunki utrzymania, ekonomika chowu i użytkowania) oraz drobiu (rozród, żywienie i użytkowanie).
Podręcznik „Produkcja zwierzęca cz. 2. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.