pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń cz. 2 T.6

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 488 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788302152573
ISBN: 978-83-0215-257-3
Data: 2015-08-27
67.40 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis podręcznika:

Zeszyt ćwiczeń, przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną.

Podręcznik „Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń cz. 2 T.6” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 67.40 zł. Zapraszamy na zakupy!