pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej

Autor książki:

Maciej Taczanowski

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wolters Kluwer business
Rok wyd.: 2009
Oprawa: miękka
Ilość stron: 296 s.
Wymiar: 167x240 mm
EAN: 9788376016672
ISBN: 978-83-7601-667-2
Data: 2009-08-04
pozycja niedostępna

Opis książki:

Podręcznik omawia podstawowe zagadnienia prawa żywnościowego, jego historię i miejsce w polskim systemie prawa, a także zagadnienia szczegółowe, przede wszystkim wymagania dotyczące jakości środków spożywczych, higieny ich produkcji i obrotu, znakowania oraz urzędowej kontroli żywności.
Obowiązujące w Polsce prawo żywnościowe przedstawia całościowo jako jeden system norm prawnych, zbudowany na gruncie wzajemnie uzupełniających się przepisów polskich i wspólnotowych.
Adresaci: Książka jest adresowana do studentów kierunków studiów stacjonarnych i niestacjonarnych oraz różnego rodzaju form kształcenia podyplomowego z dziedziny zarządzania produkcją i dystrybucją żywności. Szczególnie dotyczy to osób mających zamiar objąć lub już piastujących stanowisko pracy związane z wewnętrzną kontrolą jakości. Skorzystać z tej książki mogą również radcowie prawni i reprezentanci innych zawodów prawniczych.
Stan prawny na 1 lipca 2009 roku

Książka "Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej" - Maciej Taczanowski - oprawa miękka - Wydawnictwo Wolters Kluwer business. Książka posiada 296 stron i została wydana w 2009 r.