Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej
Maciej Taczanowski
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wolters Kluwer business |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 296 s. |
Wymiar: | 167x240 mm |
EAN: | 9788376016672 |
ISBN: | 978-83-7601-667-2 |
Data: | 2009-08-04 |
Opis książki:
Podręcznik omawia podstawowe zagadnienia prawa żywnościowego, jego historię i miejsce w polskim systemie prawa, a także zagadnienia szczegółowe, przede wszystkim wymagania dotyczące jakości środków spożywczych, higieny ich produkcji i obrotu, znakowania oraz urzędowej kontroli żywności.
Obowiązujące w Polsce prawo żywnościowe przedstawia całościowo jako jeden system norm prawnych, zbudowany na gruncie wzajemnie uzupełniających się przepisów polskich i wspólnotowych.
Adresaci: Książka jest adresowana do studentów kierunków studiów stacjonarnych i niestacjonarnych oraz różnego rodzaju form kształcenia podyplomowego z dziedziny zarządzania produkcją i dystrybucją żywności. Szczególnie dotyczy to osób mających zamiar objąć lub już piastujących stanowisko pracy związane z wewnętrzną kontrolą jakości. Skorzystać z tej książki mogą również radcowie prawni i reprezentanci innych zawodów prawniczych.
Stan prawny na 1 lipca 2009 roku
Książka "Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej" - Maciej Taczanowski - oprawa miękka - Wydawnictwo Wolters Kluwer business. Książka posiada 296 stron i została wydana w 2009 r.