Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Fundacja Źródła Życia |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 68 s. |
Wymiar: | 215x162 mm |
EAN: | 9788362103799 |
ISBN: | 978-83-6210-379-9 |
Data: | 2015-10-07 |
Opis książki:
Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ "starożytnym darem Andów dla świata". Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery.
O autorach:
Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.
Książka "Poznajemy nasiona quinoa. Wszechstronna komosa ryżowa" - Beth Geisler - oprawa miękka - Wydawnictwo Fundacja Źródła Życia. Książka posiada 68 stron i została wydana w 2015 r.