pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Poznajemy nasiona quinoa. Wszechstronna komosa ryżowa

Autor książki:

Beth Geisler

Dane szczegółowe:
Wydawca: Fundacja Źródła Życia
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 68 s.
Wymiar: 215x162 mm
EAN: 9788362103799
ISBN: 978-83-6210-379-9
Data: 2015-10-07
pozycja niedostępna

Opis książki:

Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ "starożytnym darem Andów dla świata". Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery.

O autorach:
Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.

Książka "Poznajemy nasiona quinoa. Wszechstronna komosa ryżowa" - Beth Geisler - oprawa miękka - Wydawnictwo Fundacja Źródła Życia. Książka posiada 68 stron i została wydana w 2015 r.