Potrawy z ziemniaków. Pyzy, kluski, zapiekanki
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788376486017 |
ISBN: | 978-83-7648-601-7 |
Data: | 2011-03-11 |
Opis książki:
Ziemniaki są najbardziej popularnym w Polsce warzywem i stanowią, wraz z przetworami zbożowymi, podstawę naszego wyżywienia. Należy się z tego cieszyć, ponieważ zdaniem żywieniowców - ziemniak jest jednym z najlepiej zaprojektowanych przez przyrodę produktów: rodzi się w pierwszorzędnym opakowaniu, a właściwie przechowywany utrzymuje świeżość przez bardzo długi czas. Ziemniaki królują na naszych stołach w różnej postaci od chrupiących frytek po smakowite zapiekanki, babki, kluski i pierogi. W prezentowanym tomiku autorzy przedstawili wybór ponad 160 dań, których podstawowym surowcem są ziemniaki, z których można przyrządzać doskonałe sałatki, kotlety, zapiekanki, placki, pierogi, knedle czy pyzy.
Książka "Potrawy z ziemniaków. Pyzy, kluski, zapiekanki" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2011 r.