Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Martel |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | Miękka |
Ilość stron: | 112 s. |
Wymiar: | 145x200 mm |
EAN: | 9788365807533 |
ISBN: | 978-83-65807-53-3 |
Data: | 2022-01-03 |
Cena wydawcy: 8.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Śledź po kaszubsku, dzyndzałki warmińskie, małdrzyki krakowskie, a może piróg biłgorajski? Potrawy regionalne to zbiór niemal 50 sprawdzonych przepisów na dania z różnych regionów Polski. Dokładne opisy wraz z pięknymi ilustracjami pomogą nam przyrządzić potrawy, dzięki którym przeniesiemy się do tradycyjnej kuchni Małopolski, Podkarpacia, Warmii i Mazur czy Lubelszczyzny. A polska kuchnia jest nie tylko różnorodna, ale przede wszystkim smaczna. W tradycji mamy wiele ciekawych potraw, o których często zapominamy zafascynowani kulinariami z innych regionów świata.
Książka została podzielona na pięć rozdziałów, każdy poświęcony jest potrawom typowym dla danego regionu. Bogactwo polskiej kuchni regionalnej jest tak wielkie, że nie sposób zmieścić w jednej publikacji wszystkich ciekawych dań, autorka wybrała więc te, które z łatwością można przygotować w warunkach domowych. Każdy znajdzie tu coś dla siebie i będzie mógł wypróbować tradycyjne specjały: mięsne, rybne, warzywne, mączne i oczywiście na słodko.
Książka "Potrawy regionalne. Kuchenne inspiracje" - Siostra Maria - oprawa Miękka - Wydawnictwo Martel. Książka posiada 112 stron i została wydana w 2017 r.