Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 135x200 mm |
EAN: | 9788374041751 |
ISBN: | 83-7404-175-7 |
Data: | 2009-02-25 |
Opis książki:
Przyrządzanie potraw jest sztuką, która kieruje się własnymi regułami, jak savoir vivre. Uzyskanie zadowalającego efektu pod względem smakowym i estetycznym wymaga, aby respektować te zasady. Nie wolno tracić witamin i soli mineralnych przyrządzając dania warzywne, ani nie należy nadużywać tłuszczu podczas smażenia, nie przekarmiać domowników białkiem, ale też nie odlewać tego, co najsmaczniejsze, itd. Wiedza o gotowaniu przychodzi z latami doświadczeń. Chcąc te umiejętności osiągnąć szybciej, bez niepotrzebnych wpadek i porażek, wystarczy zajrzeć na właściwą stronę naszego poradnika. Odnalezienie rozwiązania problemu ułatwi indeks tematyczny
Książka "Porady doświadczonego kucharza" - Tadeusz Barowicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 176 stron i została wydana w 2004 r.