Tytuł książki:
Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Gastronomia
Autor książki:
Barbara Jackiewicz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 88 s. |
Wymiar: | 210x300 mm |
EAN: | 9788378041191 |
ISBN: | 978-83-7804-119-1 |
Data: | 2013-02-22 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, które jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich krajach Unii Europejskiej oraz z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, kierujący zakładem ma obowiązek wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Autorka specjalista Państwowej Inspekcji Sanitarnej do spraw nadzoru nad żywnością w sposób przystępny, na podstawie przykładowej restauracji, wyjaśnia, jak wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP w zakładzie gastronomicznym. Każdy etap wdrażania zasad systemu, szczegółowe opisy produktów, analiza zagrożeń, wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych, zostały zilustrowane odpowiednimi przykładami.Książka "Poradnik opracowania i wdrażania systemu HACCP. Gastronomia" - Barbara Jackiewicz - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 88 stron i została wydana w 2013 r.