Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2000 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 235x225 mm |
EAN: | 9788375440737 |
ISBN: | 978-83-7544-073-7 |
Data: | 2009-03-30 |
Opis książki:
Prawdziwych smakoszy nie trzeba długo namawiać do jedzenia potraw z drobiu. Mięso to bowiem ma nie tylko wysokie walory smakowe ale jest również niezwykle zdrowe. Zaliczane jest do mięs białych które mają małą zdolność do wytwarzania cholesterolu. Dlatego dziwi fakt że z tak szlachetnego surowca jakim są kury i kurczaki kaczki i gęsi oraz co najmniej kilka rodzajów dzikiego ptactwa przyrządza się najczęściej tylko popularne dania jakimi są kurczak pieczony lub z rożna skrzydełka z grilla kaczka z jabłkami i gęś z kapustą. Żeby Państwu udowodnić jak duże możliwości smakowe daje różnorodność potraw z drobiu proponujemy skorzystać z naszych przepisów. Są tu dania na co dzień na szybki obiad lub kolację ale również potrawy wykwintne wymagające nieco fantazji i staranności którymi można uświetnić każdą uroczystość domową.
Książka "Pomysły na drób i dzikie ptactwo" - Hanna Grykałowska - oprawa miękka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2000 r.