Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788381512039 |
ISBN: | 978-83-8151-203-9 |
Data: | 2021-07-05 |
Opis książki:
Jagody goi, nasiona chia, amarantus, sok noni - brzmi egzotycznie, prawda? Natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny - brzmi wyjątkowo? swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli tak zwanej superżywności, którą stanowią artykuły o wyjątkowym bogactwie dobroczynnych składników odżywczych.
Mało kto wie, że jagody goi z powodzeniem można zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach jest pełno produktów, które mogą konkurować z zagranicznymi superfoods.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych, krajowych produktów, w tym warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods i ich prozdrowotne składniki. Zdobędziesz wiedzę, w jakich stanach i chorobach pomagają.
Ciesz się bogactwem superfoods przez cztery pory roku!
Książka "Polskie superfoods. Przepisy na cztery pory roku" - Agata Lewandowska - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2021 r. Cena 28.27 zł. Zapraszamy na zakupy!