pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Polskie superfoods. Przepisy na cztery pory roku

Autor książki:

Agata Lewandowska

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2021
Oprawa: miękka
Ilość stron: 224 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788381512039
ISBN: 978-83-8151-203-9
Data: 2021-07-05
26.42 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Jagody goi, nasiona chia, amarantus, sok noni - brzmi egzotycznie, prawda? Natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny - brzmi wyjątkowo? swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli tak zwanej superżywności, którą stanowią artykuły o wyjątkowym bogactwie dobroczynnych składników odżywczych.

Mało kto wie, że jagody goi z powodzeniem można zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach jest pełno produktów, które mogą konkurować z zagranicznymi superfoods.

Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych, krajowych produktów, w tym warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods i ich prozdrowotne składniki. Zdobędziesz wiedzę, w jakich stanach i chorobach pomagają.

Ciesz się bogactwem superfoods przez cztery pory roku!

Książka "Polskie superfoods. Przepisy na cztery pory roku" - Agata Lewandowska - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2021 r. Cena 26.42 zł. Zapraszamy na zakupy!