pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Polskie potrawy na stołach Europy

Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Oprawa: twarda
Ilość stron: 224 s.
Wymiar: 168x240 mm
EAN: 9788373374478
ISBN: 83-7337-447-7
Data:2001-01-17
Cena wydawcy: 19.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Nie wyobrażamy sobie kuchni francuskiej bez wina, serów i estragonu, włoskiej bez pizzy, spaghetti i oregano, a orientalnej bez ryżu i cynamonu. A polskiej Czy nieśmiertelny schabowy z kapustą i bigos na stałe zrósł się w świadomości Europejczyków z tradycyjnym polskim menu Odpowiedź na to pytanie znajdą Państwo w przygotowanej przez nas książce kulinarnej, w której receptury, opracowane przez polskie autorki, określają kulinarne preferencje współczesnych pokoleń Polaków. Z pobieżnej analizy tych upodobań, jasno wynika, że nasze jadłospisy są coraz bardziej dostosowane do zaleceń żywieniowców, a tym samym godne rozpropagowania w kuchniach Europy.

Książka "Polskie potrawy na stołach Europy" - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński.