Tytuł książki:
Polskie potrawy na stołach Europy
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 168x240 mm |
EAN: | 9788373374478 |
ISBN: | 83-7337-447-7 |
Data: | 2001-01-17 |
Cena wydawcy: 19.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Nie wyobrażamy sobie kuchni francuskiej bez wina, serów i estragonu, włoskiej bez pizzy, spaghetti i oregano, a orientalnej bez ryżu i cynamonu. A polskiej Czy nieśmiertelny schabowy z kapustą i bigos na stałe zrósł się w świadomości Europejczyków z tradycyjnym polskim menu Odpowiedź na to pytanie znajdą Państwo w przygotowanej przez nas książce kulinarnej, w której receptury, opracowane przez polskie autorki, określają kulinarne preferencje współczesnych pokoleń Polaków. Z pobieżnej analizy tych upodobań, jasno wynika, że nasze jadłospisy są coraz bardziej dostosowane do zaleceń żywieniowców, a tym samym godne rozpropagowania w kuchniach Europy.
Książka "Polskie potrawy na stołach Europy" - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński.