Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Krytyki Politycznej |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 132x210 mm |
EAN: | 9788365853684 |
ISBN: | 978-83-6585-368-4 |
Data: | 2018-09-18 |
Opis książki:
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
"Polskie mięso" to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia - tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.
Książka "Polskie mieso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać" - Jaś Kapela - oprawa miękka - Wydawnictwo Krytyki Politycznej. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2018 r. Cena 25.58 zł. Zapraszamy na zakupy!