pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Polskie mieso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Autor książki:

Jaś Kapela

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Rok wyd.: 2018
Oprawa: miękka
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 132x210 mm
EAN: 9788365853684
ISBN: 978-83-6585-368-4
Data: 2018-09-18
25.58 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.

"Polskie mięso" to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia - tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Książka "Polskie mieso. Jak zostałem weganinem i przestałem się bać" - Jaś Kapela - oprawa miękka - Wydawnictwo Krytyki Politycznej. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2018 r. Cena 25.58 zł. Zapraszamy na zakupy!