Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 195x264 mm |
EAN: | 9788379931620 |
ISBN: | 978-83-7993-162-0 |
Data: | 2016-07-21 |
Opis książki:
Jabłko jest bardzo polskim owocem, który znakomicie nadaje się do różnorodnych kulinarnych eksperymentów. Pasuje do wielu dań zarówno tych mięsnych, jak i niezwykle lubianych ciast oraz deserów. Wiele odmian od tych bardzo słodkich poprzez soczyste, aż do kwaskowych nadaje potrawom wyjątkowy smak. Skoro mamy już jabłka w kuchni, to koniecznie musi być kaczka nadziewana, schab pieczony czy cała gama sosów i napojów. W książce znajdziemy także przepisy na smalczyk z jabłkiem, duszone warzywa z jabłkiem, jak i zyskujący popularność cydr. Ponad 100 pomysłów na to jak wykorzystać jabłka w kuchni!
Książka "Polskie jabłka. Poszerzamy kulinarne horyzonty" - Joanna Tołłoczko - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2016 r. Cena 13.95 zł. Zapraszamy na zakupy!