Polski superfood
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 190x234 mm |
EAN: | 9788377073032 |
ISBN: | 978-83-7707-303-2 |
Data: | 2019-05-28 |
Opis książki:
Czy wiesz, co kryje się pod hasłem superfood? To produkty odznaczające się wyjątkowo dużą wartością odżywczą, obfitujące w składniki niezbędne dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji.
Do superżywności zaliczają się nie tylko egzotyczne odkrycia w rodzaju komosy ryżowej, jagód goji czy spiruliny, ale także artykuły znane w polskiej kuchni od wieków! Takie swojskie składniki, jak: buraki, jarmuż, kiszona kapusta, dynia, płatki owsiane czy kasza jaglana, również mają nieprzeciętne walory prozdrowotne.
W naszej książce znajdziesz przepisy na różnorodne specjały przyrządzane wyłącznie z krajowej superżywności. Są to przekąski, sałatki, zupy, a nawet dania obiadowe i desery świetnie wpisujące się w polską tradycję kulinarną.
Książka "Polski superfood" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2019 r.