Tytuł książki:
Polska kuchnia regionalna
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 185x245 mm |
EAN: | 9788327477712 |
ISBN: | 978-83-2747-771-2 |
Data: | 2018-10-12 |
Cena wydawcy: 21.17 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Czy próbowaliście kiedyś zrazów po warszawsku, śledzia po kaszubsku czy warmińskich pierożków zwanych dzyndzałkami?
Dzięki tej książce nie tylko poznacie bogactwo kulinarne różnych regionów Polski oraz Kresów, ale również samodzielnie przyrządzicie te oryginalne potrawy. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych składnikach, dostępnych na miejscu, u lokalnych dostawców.
Jest to także kuchnia zgodna z rytmem pór roku, w pełni wykorzystująca smakowe i zdrowotne walory produktów sezonowych zwłaszcza takich, z których Polska naprawdę może być dumna, jak jabłka czy śliwki.
Książka "Polska kuchnia regionalna" - Praca zbiorowa - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2018 r.