pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia śląska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2015
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 190x250 mm
EAN: 9788327435606
ISBN: 978-83-2743-560-6
Data: 2015-12-04
Cena wydawcy: 19.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Prosto i skromnie, solidnie i tłusto. Kuchnia śląska nie lubi nadmiaru finezji. Jest za to pożywna, zawsze musiała bowiem odpowiadać na potrzeby ciężko pracujących ludzi. Codzienne, skromniejsze posiłki to śledzie w rozmaitej postaci - od sałatek po kotlety. Mięsne rolady i zrazy z rozmaitymi farszami, sztufady, sztuki mięsa pieczone i duszone zdobiły świąteczne stoły, gdzie nie brakowało zup i deserów. Słynne kluski śląskie, karminadle, żury, kiełbasy serwowane na gorąco, gęste zupy - eintopfy i pyszne kołocze, to dania, których nie skosztujecie w innych regionach Polski.

Książka "Polska kuchnia regionalna. Kuchnia śląska" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2015 r.