pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2015
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 190x250 mm
EAN: 9788327435620
ISBN: 978-83-2743-562-0
Data: 2015-12-04
Cena wydawcy: 19.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kuchnia kresowa uchodzi za niezrównaną, smakuje każdemu, jest bogata i różnorodna. Łączy prostotę z domów chłopskich z niezwykle wykwintnymi daniami z najlepszych staropolskich tradycji kulinarnych, z licznych siedzib najmożniejszej magnaterii. Wśród zup na Kresach królował barszcz, którego znano wiele rodzajów, jadano także zrazy, żeberka, gołąbki oraz szaszłyki, szlachetne ryby słodkowodne i grzyby. Nazwy potraw mącznych i wytrawnych wypieków można by długo wyliczać: kulebiaki, bliny, kibiny, cepeliny, czebureki, pampuszki, pieremiacze, sasznie.

Książka "Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2015 r.