Polska kuchnia koszerna, zawierająca najrozmaitsze potrawy i pieczywa, konfitury i soki oraz szczegółowy przewodnik do urządzenia koszernego gospodarstwa
Rebeka Wolff
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Armoryka |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 175 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788380641341 |
ISBN: | 978-83-8064-134-1 |
Data: | 2022-02-04 |
Opis książki:
W książce znajdziemy wiele cennych informacji i porad w rozdziałach:
O urządzeniu koszernego gospodarstwa.
O urządzeniach i przygotowaniach na sobotę i na święta.
O urządzeniach i przygotowaniach na święta wielkanocne (Pessach).
O koszerowaniu mięsa i drobiu.
O obchodzeniu się z wszelkim mięsem, drobiem przed gotowaniem, smażeniem i pieczeniem.
O obchodzeniu się z wszelkimi jarzynami przed gotowaniem.
O obchodzeniu się z wszelkimi owocami, krupami i grzybami przed gotowaniem i smażeniem.
O obchodzeniu się z rybą przed gotowaniem, pieczeniem i smażeniem.
O gotowaniu wszelkiego mięsiwa i drobiu, używanego do rosołów.
Książka zawiera również przepisy na: Potrawy z mięsa i drobiu. Potrawy z jarzyn i ziemniaków. Potrawy z owoców, grzybów, kasz, mąki i jaj. Pasztety. Desery, ciasta, torty, ciasteczka. Potrawy z ryb. Kompoty i sałaty. Galarety, kremy, soki. Smażenie i marynowanie owoców. Sosy. Napoje. I wiele, wiele innych przepisów na smaczne potrawy. Największy łasuch znajdzie tu coś dla swojego podniebienia.
Książka "Polska kuchnia koszerna, zawierająca najrozmaitsze potrawy i pieczywa, konfitury i soki oraz szczegółowy przewodnik do urządzenia koszernego gospodarstwa" - Rebeka Wolff - oprawa miękka - Wydawnictwo Armoryka. Książka posiada 175 stron i została wydana w 2019 r. Cena 41.00 zł. Zapraszamy na zakupy!