pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Polska kuchnia koszerna, zawierająca najrozmaitsze potrawy i pieczywa, konfitury i soki oraz szczegółowy przewodnik do urządzenia koszernego gospodarstwa

Autor książki:

Rebeka Wolff

Dane szczegółowe:
Wydawca: Armoryka
Rok wyd.: 2019
Oprawa: miękka
Ilość stron: 175 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788380641341
ISBN: 978-83-8064-134-1
Data: 2022-02-04
41.00 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 7 dni

Opis książki:

W książce znajdziemy wiele cennych informacji i porad w rozdziałach:

O urządzeniu koszernego gospodarstwa.

O urządzeniach i przygotowaniach na sobotę i na święta.

O urządzeniach i przygotowaniach na święta wielkanocne (Pessach).

O koszerowaniu mięsa i drobiu.

O obchodzeniu się z wszelkim mięsem, drobiem przed gotowaniem, smażeniem i pieczeniem.

O obchodzeniu się z wszelkimi jarzynami przed gotowaniem.

O obchodzeniu się z wszelkimi owocami, krupami i grzybami przed gotowaniem i smażeniem.

O obchodzeniu się z rybą przed gotowaniem, pieczeniem i smażeniem.

O gotowaniu wszelkiego mięsiwa i drobiu, używanego do rosołów.

Książka zawiera również przepisy na: Potrawy z mięsa i drobiu. Potrawy z jarzyn i ziemniaków. Potrawy z owoców, grzybów, kasz, mąki i jaj. Pasztety. Desery, ciasta, torty, ciasteczka. Potrawy z ryb. Kompoty i sałaty. Galarety, kremy, soki. Smażenie i marynowanie owoców. Sosy. Napoje. I wiele, wiele innych przepisów na smaczne potrawy. Największy łasuch znajdzie tu coś dla swojego podniebienia.

Książka "Polska kuchnia koszerna, zawierająca najrozmaitsze potrawy i pieczywa, konfitury i soki oraz szczegółowy przewodnik do urządzenia koszernego gospodarstwa" - Rebeka Wolff - oprawa miękka - Wydawnictwo Armoryka. Książka posiada 175 stron i została wydana w 2019 r. Cena 41.00 zł. Zapraszamy na zakupy!