pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Polska książka kucharska. Najlepsze przepisy na smaczne polskie potrawy

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: DRAGON
Rok wyd.: 2013
Ilość stron: 608 s.
Wymiar: 247x171 mm
EAN: 9788363559915
ISBN: 978-83-63559-91-5
Data: 2013-11-08
Cena wydawcy: 39.95 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Polska książka kucharska to skarbnica tradycyjnych i współczesnych. Według nich przygotujesz szybki pożywny i smaczny obiad, niedzielne ciasto czy grillową ucztę, a przy specjalnej okazji - dzieło sztuki kulinarnej, którym zaskoczysz rodzinę i znajomych. Znajdziesz tu tradycyjne potrawy z mąki, kaszy, jaj, grzybów, mięsa i ryb, kolorowe sałatki, surówki czy zaostrzające apetyt przystawki. Nie zabrakło smakołyków kojarzących się ze swojską kuchnią - pieczywo. Wszystko to w jednej książce, którą zawsze warto mieć w zasięgu ręki.

Polskiej kuchni nie trzeba nikomu zachwalać - o bogactwie jej smaków i aromatów świadczą zarówno współczesne, jak i dawne receptury, często twórczo modyfikowane. Pierogi, kluski, bigos, kapuśniak, barszcz, żurek, schabowy, pierniki, mazurki, makowce... Lista rodzimych przysmaków, podbijających nie tylko polskie podniebienia, jest znacznie dłuższa. Słyniemy ze znakomitych zup, mięs, sosów, pasztetów i ryb przyrządzanych na wiele sposobów. Jak dawniej, tak i dziś chętnie sięgamy po przepisy innych kuchni świata, dostosowując je nieco do naszych własnych upodobań kulinarnych.

Książka "Polska książka kucharska. Najlepsze przepisy na smaczne polskie potrawy" - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 608 stron i została wydana w 2013 r.