podręcznik:
Podstawy żywienia człowieka 2. Podręcznik. Podstawy żywienia i higieny
autor:
Dorota Czerwińska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 228 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788375442663 |
ISBN: | 978-83-7544-266-3 |
Data: | 2010-09-09 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner.
Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
Podręcznik „Podstawy żywienia człowieka 2. Podręcznik. Podstawy żywienia i higieny” - oprawa miękka - Wydawca: REA.