podręcznik:
Podstawy żywienia człowieka 1. Podręcznik. Podstawy żywienia i higieny
autor:
Dorota Czerwińska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788375441093 |
ISBN: | 978-83-7544-109-3 |
Data: | 2010-09-09 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kelner.
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla tych zawodów.
Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
Podręcznik „Podstawy żywienia człowieka 1. Podręcznik. Podstawy żywienia i higieny” - oprawa miękka - Wydawca: REA.