Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | WNT |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 534 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788320434958 |
ISBN: | 978-83-2043-495-8 |
Data: | 2009-03-10 |
Opis książki:
Jest to podręcznik praktycznego wykorzystania wiedzy o żywności w celu świadomego kształtowania jakości i wartości odżywczej potraw. W poszczególnych rozdziałach poświęconych różnego rodzaju surowcom przedstawiono konkretne przykłady zarówno korzyści płynących z poprawnie prowadzonych procesów technologicznych, jak i konsekwencji wynikających z popełnionych błędów. Omówienie każdego zagadnienia składa się z obszernego wstępu teoretycznego i części eksperymentalnej.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka akademii rolniczych, chemii spożywczej politechnik, jak również uczniów techników gastronomicznych i szkół pomaturalnych.
Książka "Podstawy technologii gastronomicznej" - Stanisław Zalewski (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 534 stron i została wydana w 2009 r.