pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Podstawy technologii gastronomicznej

autor:

Stanisław Zalewski

(red.)
Dane szczegółowe:
Wydawca: WNT
Rok wyd.: 2009
Oprawa: miękka
Ilość stron: 534 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788320434958
ISBN: 978-83-2043-495-8
Data: 2009-03-10
Cena wydawcy: 58.80 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Jest to podręcznik praktycznego wykorzystania wiedzy o żywności w celu świadomego kształtowania jakości i wartości odżywczej potraw. W poszczególnych rozdziałach poświęconych różnego rodzaju surowcom przedstawiono konkretne przykłady zarówno korzyści płynących z poprawnie prowadzonych procesów technologicznych, jak i konsekwencji wynikających z popełnionych błędów. Omówienie każdego zagadnienia składa się z obszernego wstępu teoretycznego i części eksperymentalnej.
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka akademii rolniczych, chemii spożywczej politechnik, jak również uczniów techników gastronomicznych i szkół pomaturalnych.

Książka "Podstawy technologii gastronomicznej" - Stanisław Zalewski (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 534 stron i została wydana w 2009 r.