Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 228 s. |
Wymiar: | 160x240 mm |
EAN: | 978830207141604 |
ISBN: | 978-83-0207-141-6 |
Data: | 2009-07-20 |
Opis podręcznika:
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I i II technikum oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy techniki.
Rozdział wstępny obejmuje ogólne informacje o technice i jej rozwoju, normalizacji i komputeryzacji. Dalej podano wiadomości na temat wykonywania i odczytywania różnego rodzaju rysunków technicznych wykorzystywanych w technologii przetwórstwa spożywczego. Omówiono dokumentację techniczną, poszczególne części maszyn, materiały stosowane w urządzeniach przemysłu spożywczego, urządzenia kontrolno-pomiarowe, środki transportu, maszyny i urządzenia elektryczne oraz automatyzację procesów produkcyjnych.
Nr dopuszczenia 98/99
Podręcznik „Podstawy techniki w przemyśle spożywczym” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.