pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Podstawy techniki w przemyśle spożywczym

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2009
Oprawa: miękka
Ilość stron: 228 s.
Wymiar: 160x240 mm
EAN: 978830207141604
ISBN: 978-83-0207-141-6
Data: 2009-07-20
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I i II technikum oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy techniki.
Rozdział wstępny obejmuje ogólne informacje o technice i jej rozwoju, normalizacji i komputeryzacji. Dalej podano wiadomości na temat wykonywania i odczytywania różnego rodzaju rysunków technicznych wykorzystywanych w technologii przetwórstwa spożywczego. Omówiono dokumentację techniczną, poszczególne części maszyn, materiały stosowane w urządzeniach przemysłu spożywczego, urządzenia kontrolno-pomiarowe, środki transportu, maszyny i urządzenia elektryczne oraz automatyzację procesów produkcyjnych.
Nr dopuszczenia 98/99

Podręcznik „Podstawy techniki w przemyśle spożywczym” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.