pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Podstawy rachunkowości i finansów w hotelarstwie

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2007
Oprawa: miękka
Ilość stron: 150 s.
Wymiar: 166x235 mm
EAN: 9788371419683
ISBN: 978-83-7141-968-3
Data: 2008-11-13
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Jest to podręcznik opracowany zgodnie z podstawą programową oraz programem nauczania dla zawodu technik hotelarstwa. Celem niniejszego opracowania jest umożliwienie uczniom i słuchaczom zapoznanie się z podstawowymi zagadnieniami rachunkowości hotelowej.
Treści merytoryczne zawarte w podręczniku przygotowane zostały w oparciu o aktualne źródła wiedzy oraz na doświadczeniach dydaktycznych i praktycznych autorów.
Podręcznik zawiera, oprócz podstaw rachunkowości hotelowej, cały wachlarz zagadnień związanych z gospodarką finansową hotelu. Omówione zostały kalkulacje usług hotelowych jak też analiza ekonomiczna działalności hotelarskiej. Podręcznik stanowi pomoc dydaktyczną w nauczaniu przedmiotu oraz może być pomocny w prowadzeniu działalności gospodarczej w zakresie hotelarstwa i gastronomii.

Podręcznik „Podstawy rachunkowości i finansów w hotelarstwie” - oprawa miękka - Wydawca: REA.