Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego |
Rok wyd.: | 2001 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 116 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788323315070 |
ISBN: | 83-2331-507-8 |
Data: | 2008-11-25 |
Opis książki:
W podręczniku Autor przedstawia skomplikowane zagadnienia dotyczące oceny stanu odżywiania, podaży składników odżywczych i prowadzenia oraz monitorowania żywienia pozajelitowego i dojelitowego w sposób niezwykle prosty.
Wynika to zarówno z umiejętności dydaktycznych, jak i rozległej wiedzy oraz doświadczenia zdobytego w ciągu wielu lat pracy z chorymi dziećmi.
Podręcznik przyczyni się do upowszechnienia wiedzy na temat leczenia żywieniowego wśród lekarzy i studentów oraz pomoże w podejmowaniu decyzji, kiedy, jak i u kogo zastosować żywienie pozajelitowe lub dojelitowe, które jest dziś nieodłącznym, chociaż często niedocenionym elementem leczenia ciężko chorych.
Książka "Podstawy leczenia żywieniowego u dzieci" - Mikołaj Spodaryk - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego. Książka posiada 116 stron i została wydana w 2001 r.