Podstawy gastronomii
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Polskie Ekonomiczne, PWE |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 364 s. |
Wymiar: | 160x230 mm |
EAN: | 9788320818611 |
ISBN: | 978-83-208-1861-1 |
Data: | 2010-02-25 |
Opis książki:
Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii. Podręcznik jest przeznaczony dla studentów uczelni tyrystycznych, hotelarskich, technicznych (np. kierunku technologia żywności), rolniczych, szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim oraz osób zarządzających obiektami gastronomicznymi.
Książka "Podstawy gastronomii" - oprawa miękka - Wydawnictwo Polskie Ekonomiczne, PWE. Książka posiada 364 stron i została wydana w 2010 r. Cena 61.63 zł. Zapraszamy na zakupy!